VS-9.com - бесплатный портал онлайн-школы для учителей и учеников
.
Тема уроку Основи загальновійськового бою


Бій - це основна форма тактичних дій військ, організованих та узгоджених за метою, місцем, часом, удари, вогонь і маневр з’єднань, частин та підрозділів з метою знищення противника, відбиття його ударів чи виконання інших завдань в обмеженому районі протягом короткого часу. Сучасний загальновійськовий бій ведеться об’єднаними зусиллями усіх військ, які беруть у ньому участь із застосуванням танків, бойових машин піхоти, бронетранспортерів, артилерії, засобів протиповітряної оборони, літаків, вертольотів та іншого озброєння і техніки.
Основними принципами ведення сучасного загальновійськового бою є: постійна бойова готовність підрозділів, рішучість, активність та безперервність ведення бою; узгоджене застосування підрозділів родів військ і спеціальних військ та підтримання безперервної взаємодії між ними; раптовість дій та застосування військової хитрості (обманна супротивника); рішуче зосередження зусиль на головному напрямі і у рішучий момент. Маневр підрозділами, ударами і вогнем; сучасне відновлення боєздатності підрозділів, всебічне забезпечення бою, повне напруження моральних і фізичних сил, використання морально-психологічного фактора в інтересах виконання бойового завдання; тверде і безперервне управління підрозділами
Основними видами загальновійськового бою є оборона і наступ. Оборона здійснюється навмисно чи вимушено з головною метою-відбити наступ противника, завдати йому втрат і створити умови для переходу своїх військ у наступ. Сутність оборони полягає в ураженні противника усіма засобами при його висуванні, під час його атаки та у ході бою за утримання займаних районів. Рішуче значення в обороні має витримка, стійкість та високий морально-психологічний стан особового складу. Перехід до оборони може здійснюватися в умовах безпосереднього зіткнення з противником або у відсутності зіткнення з ним. Механізоване відділення обороняє позицію, на якій обладнується окоп на відділення та окоп для бронетранспортеру (бойової машини піхоти).
Наступ проводиться з метою повного розгрому противника і оволодіння важливими районами (рубежами) місцевості. Сутність наступу полягає в ураженні противника усіма засобами, рішучій атаці, стрімкому просуванні підрозділів в глибину його бойового порядку, знищенні та полоненні живої сили, захопленні озброєння, техніки та намічених районів (рубежів) місцевості. Перехід у наступ на противника, що обороняється, може здійснюватися з ходу або із положення безпосереднього зіткнення з противником. Під час наступу механізоване відділення отримує бойову задачу, в якій визначається об’єкт атаки та напрямок продовження наступу.





help Помощь по сайту